300 résztvevő a Informatikai Oktatási Konferencia 2017 rendezvényen

A megújulni igyekvő informatikai szakképzés, felsőoktatás és felnőttképzés aktuális kérdéseire kereste a válaszokat a HTTP Alapítvány szervezésében március 18-án megtartott Legyél Te is Informatikus! – Informatikai Oktatási Konferencia 2017 rendezvény.

Legyél Te is Informatikus! – Informatikai Oktatási Konferencia és Akadémiai Nap 2017

A HTTP Alapítvány, együttműködésben a Pannon Egyetem Műszaki Informatikai Karral idén is megrendezi a Legyél Te is Informatikus! – Informatikai Oktatási Konferencia és Akadémiai Nap 2017 rendezvényét. A vendéglátást és ebédmeghívást is tartalmazó részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

A rendezvény honlapja és regisztráció: iok2017.legyelteisinformatikus.hu

Ezüstérmes lett a magyar IT csapat az EuroSkillsen

December 1. és 3. között Göteborgban rendezték meg a szakmák Európa bajnokságát, ahol 28 országból közel 500 fiatal 35 szakmában mérte össze a tudását. Magyarországot 16 magyar fiatal, 14 szakmában képviselte. Köztük volt a Vajgel ViktóriaTóth Bence páros is, akik a hálózati informatika kategóriában versenyeztek. Vikiék végül elképesztően szoros küzdelemben a második helyet szerezték meg, kevesebb mint egy ponttal lemaradva a győztes francia csapat mögött. Az informatikus fiatalok a legeredményes magyar versenyzőként az ezüstérem mellett a nemzet legjobbja elismerést is elnyerték.

ASC Premier+: ismét a világ legjobb támogatóközpontjai között a HTTP Alapítvány!

 A Cisco a tavalyi évben indította el ASC Rewards programját, melynek keretében az akadémiai rendszerben működő Akadémiai Támogató Központokat (ASC) értékeli megadott szempontok szerint. Ezen szempontok közé tartozik például a diákok száma, az akadémiák elégedettsége valamint az ASC-k regionális tevékenységeinek értékelése is.