Az Alapítványról

A HTTP Alapítvány közhasznú szervezet, ami nevében is felvállaltan (Hálózati Tudás Terjesztéséért Programiroda Alapítvány) a piacképes informatikai szaktudás minél szélesebb körben történő elterjesztését tűzte ki zászlajára. A mai gazdasági és munkaerő piaci körülmények között roppant fontos, hogy a tehetséges és munkára kész fiatalok hozzájuthassanak azokhoz a szakmai ismeretekhez és végzettségekhez, ami a megfelelő munkahelyen történő elhelyezkedésükhöz szükséges. Az informatikai iparág és különösen a hálózati informatika olyan terület, ahol nem csak európai- vagy világszinten, de Magyarországon is hiány van jól felkészült szakemberekből. Hisszük, hogy a piacképes informatikai szakképzés feltétele, hogy a diák, tanár és tananyag hármas kapcsolat minden eleme a helyén legyen. Az Alapítványnál azon dolgozunk, hogy a magyarországi informatikai szakképző intézményeknél e hármas egységet minél jobban erősítsük.

• Támogatjuk az ipar által is elismert, világszínvonalú tananyagok magyarországi meghonosítását, népszerűsítését.
  • Tanártovábbképzéseken, oktatói kurzusokon készítünk fel a tanárokat e tananyagok megfelelő színvonalú oktatására, de segítjük az intézményeket a képzés feltételeinek biztosításában is.
  • Tehetséggondozással, szakmai versenyek szervezésével, a diákok elhelyezkedésének támogatásával igyekszünk követendő pozitív példákat mutatni.

A HTTP Alapítvány 2005-ben kezdte munkáját és az azóta eltelt időben a legkülönbözőbb életkori és társadalmi helyzetű csoportokkal került kapcsolatba mind határainkon belül, mind a környező magyarlakta területeken. Olyan partnereket tudhatunk magunk mellett, mint a több ezer diákot számláló Cisco Hálózati Akadémia, vagy a Microsoft IT Akadémia. A HTTP Alapítvány a Cisco Hálózati Akadémia program magyarországi Támogató Központja (Academy Support Center). Magán munkaközvetítő tevékenység keretében az elmúlt években száznál is több munkanélkülit és pályakezdőt segítettünk hozzá az elhelyezkedéshez. A tehetséggondozás kiemelt területe tevékenységünknek, melynek egyik legjelentősebb formája a szakmai versenyek és rendezvények szervezése.

Az Alapítvány akkreditált felnőttképzési intézet, korszerűen felszerelt oktatótermében rendszeresen zajlanak a képzések, melyekbe bárki bekapcsolódhat, aki kedvet és erőt érez a hálózati tudás megszerzéséhez, és szeretné javítani az esélyeit a munkaerőpiacon.