Legyél Te is Informatikus! – Informatikai Oktatási Konferencia és Akadémiai Nap 2017

A HTTP Alapítvány, együttműködésben a Pannon Egyetem Műszaki Informatikai Karral idén is megrendezi a Legyél Te is Informatikus! – Informatikai Oktatási Konferencia és Akadémiai Nap 2017 rendezvényét. A vendéglátást és ebédmeghívást is tartalmazó részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

A rendezvény honlapja és regisztráció: iok2017.legyelteisinformatikus.hu

Az informatikai ágazatban évek óta tapasztalható szakemberhiány az elmúlt egy évben még égetőbbé vált, így egyre nagyobb a nyomás a képzőintézményeken, hogy rövid idő alatt nagy számban bocsássanak ki korszerű tudással rendelkező informatikusokat. A megújulni igyekvő informatikai szakképzés, felsőoktatás és felnőttképzés aktuális kérdéseire keressük a válaszokat konferenciánkon.

A rendezvény szakmai programja talán még az eddigieknél is színesebbnek és érdekesebbnek ígérkezik. A programról néhány fontos információ:

  • A nyitógondolatokat Chris Mattheisen, a Telekom csoport vezérigazgatója nyújtja át.
  • Elfogadta meghívásunkat és a plenáris szekcióban ad elő többek között Hajdu Péter, a Cisco Közép- és Dél-kelet Európa régióért felelős regionális igazgatója, Dr. Deutsch Tamás, a Digitális Jólét Program miniszteri biztosa, Pölöskei Gáborné szakképzésért és felnőttképzésért felelős helyettes államtitkár, valamint Dr. Solymár Károly Balázs, infokommunikációért felelős helyettes államtitkár is.
  • Az ebédet követően ezúttal is három szekcióban folytatódik a tanácskozás. Az informatikai szakképzés és a felsőoktatás mellett a harmadik szekcióban az Infotanár Mentor Programmal és a köznevelésben folyó informatika oktatással foglalkozunk.
  • A szakmai nap zárófelvonása a NetAcad Workshop lesz, ahol ismét Eugene Morozov, a Cisco Hálózati Akadémia technikai csapatának tagja beszél az akadémiai újdonságokról. A konferencia napján és helyszínén rendezzük meg az EuroSkills Budapest 2018 szakmai Európa bajnokság nemzeti válogatójának középdöntőjét, ahol 12 fiatal informatikus versenyez az áprilisi döntőbe jutásért.

A részletes program a rendezvény honlapján olvasható.

A konferencia időpontja: 2017. március 18., szombat, 10:00-17:00
Helyszín: Budapest Kongresszusi Központ, 1123 Budapest Jagelló út 1-3.
A rendezvény honlapja és regisztráció: iok2017.legyelteisinformatikus.hu
Regisztráció határideje: 2017. március 8., szerda éjfél

Cikk megosztása