WorldSkills 2015 nemzeti válogató az informatikai hálózati rendszeradminisztrátor kategóriában

A HTTP Alapítvány immár ötödik alkalommal szervezi meg a szakmák olimpiájának is nevezett WorldSkills verseny hazai válogatóját a hálózati informatika szakmában. A WorldSkills a világ legnagyobb szakmai versenyének számít. A korábbi válogatón több száz jelentkező közül választhattuk ki a legjobbat. A mostani válogatóverseny 2014. január és március között zajlik majd.

Részletes információk és jelentkezés a verseny honlapján »

2007 (Shizuoka. Japán), 2009 (Calgary, Kanada), 2011 (London, Egyesült Királyság) és 2013 (Lipcse, Németország) után a brazíliai São Pauloban megrendezésre kerülő WorldSkills 2015 lesz az 5. a sorban, ahol magyar hálózati informatikus mérheti össze tudását a világ legjobbjaival. Az eddigi versenyzőink bebizonyították, hogy a hazai szakképzésből és felsőoktatásból kikerülő legkiválóbb szakembereknek helye van a nemzetközi elitben. Érmes helyezést eddig még nem sikerült elérni, de az élmezőny nincs elérhetetlen messzeségben. Talán éppen most kerül elő egy olyan magyar tehetség, aki São Pauloban felállhat a dobogóra.

A versenyt ebben a szakmában szervező HTTP Alapítvány, a társszervező Magyar Kereskedelmi és Iparkamarával, valamint a támogatókkal együtt azon dolgozik, hogy megtalálja a legtehetségesebb, legjobban felkészült, legrátermettebb fiatal informatikust. A kihívás komoly, hiszen a nemzeti válogató végső győztesének várhatóan több száz szakmabeli társat kell majd maga mögé utasítani.