Kamarai kitüntetés a HTTP Alapítványnak a szakmai világversenyeken végzett munkáért

A Szakma Sztár Fesztivál ünnepélyes eredményhirdetésének keretében adta át Dr. Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke a HTTP Alapítványnak a „Gyémántfokozatú támogató” oklevelet a WorldSkills és az EuroSkills versenyek szakmai szponzorációja során végzett kiemelkedő munkájáért.

Az Alapítvány 2006 óta vesz részt a világversenyek hazai válogatóinak szervezésében, a versenyzők felkészítésében, valamint a nemzetközi döntő lebonyolításában. Az informatikus versenyzők az évek során szinte mindig a magyar küldöttség legeredményesebb tagjai voltak, számos előkelő helyezés mellett a legnagyobb sikert a 2012-ben és 2014-ben elnyert Európa bajnoki aranyérem jelentette. Az alapítvány mellett csupán a Festo cég vehette még át ezt a legmagasabb szintű oklevelet.

Reményi Zoltán elnökhelyettes és Dr. Parragh László

A szervezet elismerése mellett az alapítvány vezetőjét – három más szakma szakértőjével együtt – „Elnöki aranyérem”-mel tüntették ki. Sisák Zoltán először a 2007-es, Japánban tartott világbajnokságon vett részt hivatalos szakértőként, azóta minden EuroSkills és WorldSkills versenyen közreműködött a magyar versenyző segítőjeként és a zsűri tagjaként.

Dr. Parragh László, Sisák Zoltán elnök és Bihall Tamás (MKIK, oktatási és képzési alelnök)