Indul a WorldSkills 2013 hazai válogatóverseny!

A HTTP Alapítvány - együttműködésben a Magyar Kereskedelmi és Iparkamarával – december és január folyamán rendezi meg a WorldSkills nemzetközi szakmai verseny magyarországi válogatóversenyét 18-22 éves diákok és fiatal hálózati informatikus szakemberek számára.

A „szakmák olimpiájának” is nevezett WorldSkills (www.worldskills.org ) a világ legnagyobb szakmai versenye. Az immár 42. WorldSkills verseny Lipcsében lesz, 2013. július 2-7. között, több mint 50 ország, 1000-nél is több versenyzőjével (www.worldskillsleipzig2013.com ).

Jelentkezés: ws2013.netskills.hu
Jelentkezési határidő: 2012. december 6.

A magyar informatikusok hagyományosan sikeresen szerepelnek a világversenyeken. A legutóbbi WorldSkills-en Szabó Gábor az előkelő hetedik helyezéssel tért haza, az októberben rendezett EuroSkills 2012 versenyen még ennél is szebb eredmény született, hiszen a magyar csapat Európa legjobbjának bizonyult.

A kétfordulós magyarországi válogatóverseny első fordulója 2013. december 13-án lesz, ahol a résztvevőknek online feladatokat – teszteket és szimulált hálózati feladatokat – kell megoldaniuk. Innen a tíz legeredményesebb versenyző jut tovább.

A helyszíni döntőt 2013. január 25-26-án rendezzük meg egy nagyszabású informatikai szakképzéssel foglalkozó konferencia keretében. A döntőben a nemzetközi versenyhez hasonlóan egy képzeletbeli cég hálózatának megtervezése, megépítése, valamint a mindennapi működésében felmerülő valós informatikai problémák megoldása a feladat.

Miért érdemes jelentkezni?

Minden résztvevőnek egy érdekes és izgalmas versenyben lesz része, ahol kipróbálhatja tudását és rátermettségét.

A győztes versenyző

• júliusban ott lehet Lipcsében, ahol Magyarország színeiben a világ legjobbjaival versenyezhet,
  • felkészítéséről Magyarország legjobb szakemberei gondoskodnak majd.

A még hálózati tanulmányik első felében járó versenyzők automatikusan résztvevői lesznek az on-line forduló különversenyének, ahol a kezdő kategória legjobbjait értékes ajándékcsomaggal díjazzuk.

Amellett, hogy a legjobbak értékes nyereményekkel térhetnek haza, a hazai győztes megtiszteltetése, hogy a döntőt követő öthónapos felkészülés után Magyarországot képviselve megmérkőzhet a világ legjobbjaival.

Online jelentkezés és folyamatos információ a versenyről: http://ws2013.netskills.hu
Bármely felmerülő kérdésben keressen bennünket bátran a ws2013@netskills.hu címen.

A HTTP Alapítvány szervező csapata