Bronzérem a WorldSkills 2017 Abu Dhabi versenyen

Csongrádi Dávid előző világbajnokságon elért második helye után a 2017. október 15-18. között rendezett WorldSkills 2017 Abu Dhabi versenyen ismét volt magyar versenyző a dobogón. Varga Ákos az IT Network Systems Administration kategóriában nagyszerű versenyzéssel bronzérmet szerzett. Ákos nevét már korábbról is ismerhetjük. Ő már európabajnokként szállt versenybe, hiszen tagja volt a 2014-es, Lille-ben megrendezett EuroSkills győztes csapatának.

A verseny négy napon keresztül zajlott, minden nap más-más szakmai részterületen kellett bizonyítaniuk tudásukat a versenyzőknek. A napjaink informatikájában kulcsfontosságú területnek számító hálózati eszközök és kiszolgálók beállításából álló feladatok kemény kihívást jelentettek minden résztvevő számára, és a várakozásnak megfelelően a Távol-Keletről érkezett versenyzők most is kimagasló teljesítményt nyújtottak.

Bihary Gergő úttörő volt a webfejlesztők között, hiszen korábban magyar versenyző még nem indult a Web Design and Development versenyszámban. Gergő a versenymezőny több mint felé maga mögé utasítva kiválósági érdemrenddel térhetett haza.

A képen balról Reményi Zoltán, Sisák Zoltán, Bihary Gergő, Csőke János és Varga Ákos, a magyar informatikus delegáció

Szép volt Ákos, szép volt Gergő!

Nagyon szeretném megköszönni mindenkinek, aki támogatásával, biztatásával hozzájárult ehhez a sikerhez! Ákos felkészítését a Gloster Telekom, Gergőét a P92 RDI szponzorálta.