Informatikai Oktatási Konferencia 2023

A HTTP Alapítvány és a Pannon Egyetem Műszaki Informatikai Kar közös szervezésében 2023. március 18-án került megrendezésre az Informatikai Oktatási Konferencia (IOK 2023) a Magyar Telekom Székházban és online formában. A konferencia célja az informatika oktatás aktuális kérdéseinek megvitatása és a szakmai közösség erősítése volt.

A konferencián több mint 200 fő vett részt személyesen, és közel 900 fő csatlakozott online a saját fejlesztésű virtuális konferenciaközponton keresztül. A résztvevők között voltak az IT képzésben dolgozó oktatók és vezetők, valamint kormányzati szervek, szakmai szervezetek és cégek képviselői.

A konferencia programja öt fő témakört ölelt fel: a mesterséges intelligencia oktatásra gyakorolt hatását, a Cisco Hálózati Akadémia elmúlt 25 évét, a digitális kultúra tantárgy aktualitásait és méréseit, valamint a szakképzési-, illetve felsőoktatási rendszer lehetőségeit. A délelőtt során plenáris előadások hangzottak el ezekről a témákról, majd az ebéd után három helyszíni és egy online szekcióban folytatódott a tanácskozás.

A konferencia kiemelt előadói között volt Dalos Ottó ügyvezető (Cisco Magyarország), Szabó Péter ügyvezető igazgató (Microsoft Magyarország), Armand Gilles Lebois regionális menedzser (Cisco Networking Academy), Raquel Martinez Europe Technical Manager (Cisco Networking Academy), Kiss Gergely elnök (Attrecto Next Tech Digital Solutions), Charaf Hassan dékán (BME-VIK), Sisák Zoltán elnök (HTTP Alapítvány), valamint több neves egyetemi oktató és kutató.

A konferencia sikeresen összefogta az informatika oktatás iránt érdeklődő vagy abban tevékenykedő szereplőket, bemutatta az új trendeket és kihívásokat, valamint inspirálta a résztvevőket a további fejlődésre és együttműködésre.

Az IOK 2023 konferencia fő támogatói: Microsoft Magyarország, Magyar Telekom Nyrt.

Az InfoTanár Mentor Program fő támogatója: Aliz

Együttműködő partnerek: Cisco Magyarország Kft., Cisco Networking Academy, Pannon Egyetem Műszaki Informatikai Kar, ELTE Tanító-és Óvóképző Kar

A konferencia honlapja: https://iok2023.http-alapitvany.hu

Az előadások elérhetőek a konferencia virtuális központjában: iok-vkk.http-alapitvany.hu