Irány Abu Dhabi!

Már alig több mint egy hét van hátra csak, és a két magyar versenyző szakértőikkel együtt útra kel Abu Dhabiba, ahol a WorldSkills 2017 szakmai világbajnokságon megmérkőznek a világ legjobbjaival. A HTTP Alapítvány a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara partnereként két IT szakma szponzori szerepét vállalta fel. A hazai válogatóversenyek megszervezésén kívül az alapítvány feladat volt az is, hogy a kiválasztott versenyzőket magas szinten felkészítse a nemzetközi versenyen történő eredményes szereplésre.

Az IT Network Systems Administration (hálózati rendszerüzemeltető) szakmában a magyar versenyző az a Varga Ákos, aki 2014-ben, a Lille-ben rendezett Európa bajnokságon csapatban már aranyérmet szerzett. Szakértője, Csőke János (aki maga is korábbi EuroSkills győztes) szerint Ákos rendkívül elszántan és nagy szorgalommal készült, rengeteg munkát végzett, így minden együtt van egy jó szerepléshez. A léc magasan van, hiszen két évvel ezelőtt Csongrádi Dávid São Pauloban ezüstérmet szerzett.

Hasonló elégedetten és optimistán nyilatkozott Sisák Zoltán is, aki ezúttal egy új szakmában, a webfejlesztőknél vállalt szakértői és felkészítői feladatokat. Ebben a szakmában csak februárban kapott zöld lámpát a magyar versenyző szereplése, így a kiválasztott versenyzőnek, Bihary Gergelynek csak öt hónapja volt a felkészülésre. Gergő ez alatt az idő alatt mindent megtett, hogy elegendő tudással és gyakorlattal vértezze fel magát a versenyre.

Májustól mindkét versenyző a HTTP Alapítvány erre a célra berendezett tréningszobájában készültek, a munkahét minden napján, napi minimum nyolc órában. Drukkoljunk együtt nekik: hajrá Ákos, hajrá Gergő!

Cikk megosztása