Az informatika az élet minden területén jelen van, a háttérben ott is IT rendszerek működnek, ahol első ránézésre nem fedezhetünk fel kapcsolatot a modern technológiákkal. A hagyományos munkakörök sok helyen megszűnnek, helyettük informatikus álláshelyek jönnek létre, a hagyományos kétkezi munkát előre programozott, elektronikus vezérlésű gépekkel és robotokkal végzett tevékenységek váltják fel.

Az IT területen már most is óriási a szakemberhiány, ami a jövőben aggasztó mértékűvé is válhat. Ha szeretnénk, hogy pár év múlva a mostaninál lényegesen nagyobb számban kerüljenek ki a középiskolákból és az egyetemekről képzett fiatal informatikusok, akkor már most lépnünk kell.

A Magyar Telekom, a T-Systems Magyarország és a HTTP Alapítvány azért indította el a Legyél Te is Informatikus! pályaorientációs programot, hogy a pályaválasztás előtt álló fiatalok közül minél többen kapjanak kedvet korunk egyik legfontosabb hivatásához. Az informatika sokszínű, szerteágazó és izgalmas világának bemutatásával, a sztereotípiák és a gátak ledöntésével mind a szülőket, mint a pályaválasztás előtt álló gyerekeket nyitottabbá kívánjuk tenni az IT pálya iránt.

A Legyél Te is Informatikus! program honlapján rengeteg információt talál az informatikus szakmáról, a különböző munkakörökről, valamint követheti a legfrissebb IT híreket és trendeket is.